Punottu kori sanomalehdistä



Tässä on hauska ja erilainen tapa kierrättää sanomalehtiä. Tätä punottua koria voi käyttää erilaisiin säilytyksiin. Voit itse määrittää korin kokoa ja korkeutta. Mitä isompi sanomalehti, sitä suuremman korin pystyt tekemään. Pystyt vaikuttamaan korin ulkonäköön valitsemalla tietynlaisia sanomalehtiä (esimerkiksi pelkkää tekstiä tai värikkäitä mainoslehtiä.).

Tässä ohjeessa on niin paljon kuvia, että laitoin niitä kollaaseiksi selvyyden vuoksi.

Tarvitset:
-1-2 sanomalehteä
-sakset
-niittarin


1. Leikkaa sanomalehdestä taitekohta, josta sivut ovat kiinni toisissaan (lehden ollessa kiinni, leikkaa kiinnityspuolesta suikale pituussuunnasta, että saat sivut irti toisistaan).
2. Leikkaa lehti keskeltä kahtia alhaalta ylös.
3. Ota yhden sivun puolikas ja taita se kahtia pituussuunnassa.
4. Taita sitten vielä se kaksi kertaa pystysuunnassa.


Pohjan teko:
5. Asettele taitellut suikaleet riviin niin, että hahmotat suurinpiirtein korin leveyden. Minulla oli 8 pituussuunnassa ja 8 leveyssuunnassa.
6. Niittaa ensimmäiseen pystysuuntaiseen suikaleeseen vaakasuuntainen suikale. Jätä vaakasuuntaista ja pystysuuntaista suikaletta n. 7-10cm yli kiinnityskohdasta reunan tekoa varten (yllä oleva kuva on tältä osin virheellinen, koska en aluksi tajunnut jättää ylimääräistä pystysuikaleeseen).
7. Pujottele vaakasuuntainen liuska joka toisen alle ja joka toisen päälle.
8. Pujottele sitten seuraava vaakasuuntainen liuska. Aloita tällä kertaa ensimmäisen pystyliuskan alta ja pujottele se taas joka toinen päälle ja  joka toinen alle. 
9. Pujottele sitten loputkin liuskat joka toinen alle ja joka toinen päälle niin, että ne alkavat päinvastoin kuin edellinen (jos edellinen on alkanut päältä nii seuraava alkaa alta jne.). Liuskat kannattaa aluksi jättää vähän kauemmas toisistaan ja kiristää tiiviimmäksi vasta kun pohjassa on kaikki liuskat.

Reunojen teko:
10. Kun olet saanut pohjan valmiiksi niin aloita reunojen teko. Taita hieman ylimenneitä liuskoja sisälle päin pystympään, että reunan pujottelun aloitus olisi helpompaa.
11. Ota ensimmäinen liuska ja pujottele se samalla tavalla kuin pohjassa. Pidä hieman reunaa pystyssä, että siitä tulisi tarpeeksi pysty. Pujottele se niin, että yhden liuskan puoliväli on suurinpiirtein kulman kohdalla. Näin saat kulman sidottua ja tuettua. Tee ensin joka puolelle ensimmäinen kerros ja aloita toinen kerros vasta sitten. Näin reuna pysyy paremmin kasassa.
12. Kun liuska loppuu niin aloita seuraava liuska samasta kohdasta. Voit kiinnittää ne niitillä, että jatkaminen olisi helpompaa.
13. Jatka näin loppu reuna. Tee siitä niin korkea kuin haluat.


Viimeistely:
14. Siisti kori leikkaamalla ylimääräiset sojottavat liuskat pois. Niittaa korista löysät ja repsottavat kohdat.
15. Ota taiteltu liuska ja leikkaa se keskeltä kahtia. Asettele se sitten reunan yli leveyssuunnassa niin, että puolet siitä on sisäpuolella ja puolet ulkopuolella. Niittaa se kiinni. (Ensin kannattaa päällystää kulmat.)

Nyt kori on valmis käyttöön!

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Isänpäiväkortti taittelemalla

Helppo äitienpäiväkortti

Lautasliinataitteluita juhlapöytään