Lisää muovilusikka-askarteluja


On vierähtänyt taas aikaa viimepostauksesta, mutta yritän nyt aloittaa tänne kirjoittelun tämän vuoden osalta. En ole joulun jälkeen kauheasti askarrellut ja siksikin on blogi ollut hiljaisena. Tein tässä yksi päivä taas muovilusikoista askarteluja ja tein tällaiset kukat. Aikaisemmin olen tehnyt tänne muovilusikoista kuusen ja kukan tasaiselle alustalle.

Kukista tuli ihan nättejä ja niitä oli kiva tehdä. Valkoisen piristyseksi koitin maalata ne akryllimaaleilla. Maali tarttui hyvin ja sillä oli helppo maalata lusikoita. Tarkempi maalausjälki olisi tullut jos lusikat olisi maalanut ennen kiinnittämistä, mutta yllättävän helppo oli jälkikäteenkin maalata.

Tarvitset:
-Pieniä muovilusikoita
-Grillitikku (tai jokin muu tikku)
-kuumaliimaa
-kreppipaperia
(-akryllimaalit)



1. Katkaise lusikoista varret.
2. Kiinnitä lusikoita tikkuun kuumaliiman avulla. Kannattaa pitää lusikkaa kiinni niin kauan, että liima kuivuu niin lusikat saa tukevasti kiinni tikkuun. 
3. Kiinnitä lusikoita kerroksittain niin, että lusikka on aina edellisen kerroksen lusikoiden välissä. 
4. Liimaa lusikoita niin pitkälle kuin haluat. Tein tämän kukan aika korkeaksi, alapuolella on kuva toisesta kukasta, johon tein ihan vain muutaman kerroksen. 



5. Leikkaa vihreästä kreppipaperista pala, jonka kierrät varren ympärille. Voit myös käyttää varteen ohutta paperia, tai vaikkapa vain maalata sen.


6. Kiinnitä paperi vaikka ihan puikkoliimalla. 


7. Maalaa kukat valitsemallasi värillä. Voit vaikka laittaa terälehtien juureen vähän tummempaa väriä niin kukasta tulee eloisampi.




Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Isänpäiväkortti taittelemalla

Lautasliinataitteluita juhlapöytään

Huovutetut helmet