Huovutetut helmet



Ajattelin nyt tehdä vähän erilaista askartelua. Kokeilin pitkästä aikaa huovuttaa. Huovutus on yksinkertaista ja helppoa, kun vain omistaa oikeanlaiset tarvikkeet.
Näitä helmiä, kuten monia muitakin huovutuksia pystyy tekemään huovutuslangasta- ja huovutusvillasta. Itse tykkään tehdä enemmän huovutuslangasta, mutta tälläkertaa minulla oli vain villaa. Huovutukseen tarvittavat välineet löydät askarteluliikkeistä ja joistain tavarataloista. 

Näistä koruista voit tehdä täysin itsesi näköiset. Näillä ohjeilla voit tehdä myös rannekorun. Silloin teet vain vähemmän palloja. Voit tehdä palloista eri värisiä ja kokoisia. Voit käyttää koruun helmiä tai tehdä väleihin pieniä palloja. Tyyli on täysin vapaa!

Tämä ohje on siis tehty huovutusvillalle, mutta pystyt tekemään tämän myös huovutuslangalla. Jos teet langalla niin tee samalla tavalla kuin ohjeessa, mutta kohdan 1 sijaan kierrä lankaa palloksi ja kiinnitä kohtia huovutusneulalla.


Tarvikkeet:
-huovutusneula
-superlonin pala tai jonkin muu pehmeä alusta huovutukseen
-mäntysuopaa
-kuumaa vettä
-Helmiä
-siimaa ja korun lukko (tai venyvää nauhaa)
-siimaa


1. Laita alustaksi superloni. Ota pieni määrä huovutusvillaa ja pyöritä se palloksi. Kiinnitä samalla villaa kasaan huovutusneulalla tökkien. Lisää näin kerroksia, kunnes olet tyytyväinen pallon kokoon.

Palloja ei kannata huovuttaa liikaa neulalla sillä myöhempi vesihuovutus ei muuten onnistu niin hyvin.



2. Kun olet saanut tehtyä mielestäsi riittävästi palloja niin asettele ne korun muotoon hahmottaaksesi miltä se tulee näyttämään ja onko "helmiä" tarpeeksi. Ota huomioon, että pallot menee hieman kasaan  vesihuovutuksessa. Käytin itse puisia helmiä korussa ja laitoin vuorotellen helmiä ja huovutettuja palloja.

3. Kun pallot on huovutettu niin ne vielä vesihuovutetaan. Kastele helmet kuumassa vedessä (astiassa tai hanan alla). 
Lisää niihin mäntysuopaa ja pyörittele niitä kämmenien välissä säilyttääksesi ne pyöreinä. 
Huuhtele niistä sitten vielä mäntysuopa pois ja kastele ne lopuksi kylmällä vedellä.
Kuivaa helmet puristamalla hellästi pyyhkeen tai paperin sisässä.


4. Kun olet saanut helmet kuivaksi niin ota riittävän pitkä siiman pätkä ja pujota se neulansilmään.
Asettele helmet taas korun muotoon ja aloita helmien pujottaminen koruksi. Laita huovutetut pallot siimaan painamalla neulalla läpi. 

Voit käyttää siiman sijasta venyvää narua, jolloin koru menee pään läpi. Silloin et tarvitse lukkoa eli voit skipata seuraavan vaiheen kokonaan.


5. Solmi toiseen päähän korulukko ja toiseen rengas johon lukon saa kiinni.



Koru on nyt valmis! Tääsä on kuva joskus aiemmin tekemästäni korusta. Siinä tein edessä olevista helmistä isompia ja niskaan jäävistä pienempiä. Tässä käytin venyvää narua, jolloin koru menee pään läpi.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Isänpäiväkortti taittelemalla

Lautasliinataitteluita juhlapöytään