Lumilyhty lyhdyssä


 

Tähän talviseen lumilyhtyyn saimme äitini kanssa idean joululehdestä. Äitini toteutti sen ja siitä tuli todella hieno koriste tulevaan talveen ja jouluun. Koriste sopii niin sisälle, kuin pihallekkin. Lyhty voi olla juuri sellainen kuin haluat eli sen ei tarvitse olla samallainen kuin meillä oli.

Olen suuri jouluihminen ja siksi olen aikaisessa kaikissa joulujutuissa. Tänä vuonna on tulossa monia joulujuttuja tänne blogin puolelle ja joitain olen jo tehnyt valmiiksi. Julkaisen niitä sitten kun joulu alkaa lähestyä. Tämä kuitenkin sopii jo ensilumiin, joten julkaisin tämän postauksen jo nyt.



Tarvitset: 
-Lyhdyn
-Vanua
-Pattereilla toimivat valot
-Kuumaliimaa
-Rautalankaa tai vahvaa teippiä



1. Tee vanusta lyhdyn pohjalle lumihanki.



2. Pyörittele suurinpiirtein pallon muotoisia "lumipalloja" vanusta.


3. Kiinnitä ne ympyrän muotoon lyhdyn pohjalle liimaten kuumaliimalla. Liimaa ei tarvitse paljoa. Voit myös käyttää normaalia askarteluliimaa, mutta kuumaliima kuivuu nopeammin kiinni ja on siten helpompaa.



4. Aloita sitten kokoamaan palloja niin kuin oikeaakin lumilyhtyä. Eli laita palloja kerroksittain niin, että pallo on edellisen kerroksen kahden pallon välissä.

5. Tee näin muutama kerros ja kiinnitä sitten valot. Kiinnitä patterisäiliö lyhdyn kattoon esimerkiksi rautalangalla tai vahvalla teipillä.


6. Jatka lyhdyn kokoamista. Tee lyhdystä kartion mallinen eli mitä ylemmäs mennään, sitä vähemmän palloja on kerroksissa. Lyhdyn on tarkoitus mennä kiinni yläosasta.


7. Kytke valot päälle lyhtyyn ja laita se valaisemaan!





Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Isänpäiväkortti taittelemalla

Helppo äitienpäiväkortti

Lautasliinataitteluita juhlapöytään